top of page

אודות העמותה

כאשר מאפשרים לנפגעי התעללות מינית בילדות

לקבל טיפול נפשי, בעצם נותנים להם ולכל האהובים עליהם

את ההזדמנות לחיים שמחים ותקוה לצד הטראומה

מטרת ופעילות העמותה:

העמותה נוסדה בשנת 2013 כדי להעניק טיפול נפשי קבוצתי מקצועי ארוך טווח לנפגעי.ות תקיפה מינית בילדות (גברים ונשים מעל גיל 18).

החלום שלנו הוא לסייע לכל פונה ולספק טיפול עד אשר אין בו צורך יותר, כלומר עד לסיום התהליך הטיפולי. נכון להיום פועלות 12 קבוצות. 

 

מדוע טיפול קבוצתי:

קבוצות טיפוליות הינן כלי טיפולי משמעותי ועוצמתי לטיפול בנפגעי התעללות מינית בילדות.

 

 

 

מתכונת העבודה של הקבוצות הטיפוליות:

 

 

 

 

חברי העמותה והמייסדים:

עמותת 'יחד מחושך לאור' (ע"ר מספר 580570158) נוסדה ע"י אורלי פרוינד וקבוצת שותפים להקמה בשנת 2013 . כל חברי העמותה מתנדבים - לעמותה אין נושאי משרה בשכר, מלבד אורלי פרוינד מנכ"לית העמותה עבדה בהתנדבות  המשתכרת 3,000 ש"ח בחודש החל ממרץ 2015 ו 5,900 ש"ח לחודש החל משנת 2019 ועד היום.
החברים המיסדים של עמותה זו הינם:

 

דן עופר - עורך דין - יו"ר העמותה.

בוריס איושה - מלונאי - סגן יו"ר העמותה. 

אורלי פרוינד - יוזמת הרעיון, מנכ"לית. מנהלת הפעילות.

איריס איושה - ועד מנהל עמותה.

יעל דן – ועד מנהל עמותה- שותפה לדרך שנים רבות-שדרנית ועורכת.

רותי רעם 
גלית טולדנו – ועד מנהל עמותה-  מנכ"לית לשעבר באירגון YRF.
בועז שביט – חבר עמותה -  פסיכולוג.

איה לוטן - MBA, תעשיינית ומשקיעה בחברות סטארטאפ, נדלן 

              וקרנות שונות.

עדינה אבן זהר

רון גרוס



העמותה הוקמה בסיועו של עורך הדין דן עופר המטפל בהתנדבות בכל הנושאים המשפטיים של העמותה; רואה החשבון שאול סלומון משמש בתפקיד המבקר החיצוני של העמותה בהתנדבות.

איך ולמה הוקמה העמותה:

שמי אורלי פרוינד, נשואה ואמא לשלושה ילדים. תמיד נראיתי אישה רגילה , אף אחד לא יכול היה לראות שאני מרוסקת מבפנים. למדתי באוניברסיטה לתואר בראיית חשבון, ועבדתי כמרצה במכללות באזור מגורי.

מגיל 5 עד עשרים עברתי התעללות מינית קשה על ידי בעלה של דודתי. אחרי שנולדה ביתי הבכורה ידעתי שאם לא אעשה כלום גם היא תפגע וחשפתי את הסוד. כשראיתי שהמשפחה המורחבת לא עושה כלום הגשתי תלונה במשטרה ובסוף הליך משפטי שנמשך 14 שנה, הוא נכנס לכלא ושם סיים את חייו.

התחלתי בטיפול נפשי אך לאחר כמעט שנתיים לא יכולתי יותר לממן אותו.

הרגשתי שאינני מסוגלת להמשיך בלי סיוע נפשי ובזכות קבוצה של תורמים שהחליטה לממן לי את הטיפול חיי ניצלו.

בפעם הראשונה בחיי יכולתי לראות את האופק ולתכנן לעצמי עתיד.

 

רציתי לתת את אותה המתנה לנפגעות/ים אחרים ולכן הקמתי את עמותת "יחד מחושך לאור", כדי נוכל להעניק טיפול נפשי לנפגעי התעללות מינית בילדות מבלי שידאגו שיגדע עקב חוסר יכולת כלכלית לממן אותו.

 

אני רוצה שכל מי שעבר/ה התעללות מינית בילדות ידעו שהחיים יכולים להיות אחרת, טובים יותר ואפילו שמחים. אני רוצה שידעו שיש אנשים שרוצים לעזור להם לקבל טיפול נפשי מקצועי ומבינים את הצורך והזכות הבסיסיים שלהם לקבל עזרה.

 

מה מיוחד בעמותה שלנו:

 

  • הנחייה בקו -  שני מנחים משני המגדרים - מהווה הזדמנות למפגש עם דמות מהמין הפוגע וכן הזדמנות למודל הורי מתקן.

  • קבוצות ארוכות טווח המתנהלות כקבוצות סגורות עם תחנות כניסה ונקבעות על פי צרכי הקבוצה ברמה הטיפולית ומשיקולים טיפוליים בלבד. באופן זה מתאפשרת תפירת חליפה טיפולית מותאמת לכל משתתף.ת לפי צרכיה מבלי לפגוע בשאר המשתתפים. הקבוצות פועלות באופן רציף על פני השנים.

  • ישנן קבוצות רק לנשים וקבוצות מעורבות לגברים ונשים. הישיבה המשותפת של גברים ונשים נפגעות יחד באותה קבוצה הוכיחה את עצמה כתיראפויטית  ובעלת ערך טיפולי מוסף משמעותי. קבוצות נפתחו גם לנשים בלבד כדי לספק צרכים של מי שרוצה להיות בקבוצה שכזו. המטרה היא לפתוח בכל נקודה שתי קבוצות האחת מעורבת והשנייה לנשים. 

  • המענה הקיים לגברים נפגעים בארץ הוא מצומצם ביחס למענים לנשים ועוד יותר בתחום הטיפול הקבוצתי. והקבוצות המעורבות הן הזדמנות לגברים לקבל סיוע.

  • הקבוצות נפגשות בקליניקות הפרטיות של המנחים ומאפשרות למי שנמנעים מלהגיע למרכזים טיפוליים יעודיים לפגיעות מיניות או מרכזים ציבוריים לקבל סיוע.

  • למיטב ידיעתנו אנו המקום היחידי בעולם שצבר ניסיון כל כך משמעותי, ארוך וממוקד בסוג הטיפול הקבוצתי הייעודי הזה (קרוב ל 60 שנות טיפול קבוצתי מצטברות).

bottom of page